Garancsi cége építi a diósgyőri stadiont

Csaknem bruttó 12,5 milliárd forintból építi fel a Market Zrt. az új diósgyőri labdarúgó-stadiont.

Horváth Csaba László
2016. 11. 29. 11:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormányközeli nagyvállalkozó, Garancsi István érdekeltségében álló Market Zrt. nyerte el az új diósgyőri stadion kivitelezési munkálatait – derült ki a közbeszerzési értesítőből. A sportlétesítmény építése, valamint a Miskolci Vasutas Sport Club (MVSC) fejlesztése közel bruttó 12,5 milliárd forintba kerül majd az adófizetőknek.

Bár a korábbi hírek szerint 11 milliárd forintot szántak volna a létesítmény megépítésére, a közbeszerzési hirdetmény alapján tovább emelkedtek a beruházás költségei.

A Diósgyőr tizenötezres stadiont kap a régi helyén, a jelenlegi tervek szerint jövő decemberben adnák át. A csapat október 29-én, a Ferencváros ellen játszotta a búcsúmérkőzését a régi arénában.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.