Gulyás: Hónapokon belül megszűnik a letelepedési kötvény

A Fidesz alelnöke arról számolt be, hogy nincs napirenden az alkotmánymódosítás újbóli benyújtása.

Szabó Dániel
2016. 11. 12. 12:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A letelepedési kötvényeket ki fogjuk vezetni, ez a zsarolás a Jobbik részéről méltatlan volt és felesleges” – mondta el Gulyás Gergely, a Fidesz alelnöke az ATV-nek. A politikus közölte, hogy nem évek alatt eresztik el a sokat kritizált programot, hanem már hónapok múlva lezárhatják. Arról nem tudott nyilatkozni, hogy az iraki Kurdisztán fővárosában, Erbílben miért nyitottak új intézetet.

A fideszes képviselő hozzátette: a Jobbik hiába mondja, hogy 24 órán belül megszavazza az alkotmánymódosítást a kötvénybiznisz beszüntetése után, hiszen egy alkotmánymódosítást nem lehet egy nap alatt megszavazni. Úgy tudja, hogy jelenleg nincs is tervben, hogy újra benyújtják a javaslatot. Egyelőre szeretnék megvárni az Alkotmánybíróság döntését, amelyet Székely László alapvetőjogi biztos megkeresésére tárgyal.

Gulyás éppen az Egyesült Államokban tartózkodik, így közelről tapasztalhatja meg, hogyan reagálnak az emberek arra, hogy Donald Trumpot választották meg elnöknek. A politikus elmondta, ő sem számított rá, hogy a republikánus jelölt nyer, még akkor sem, ha Orbán Viktor miniszterelnök többször is elismerőleg nyilatkozott az üzletemberről.

„A NATO-szerepvállalás tekintetében mi azt reméljük, hogy nem fogja csökkenteni Trump a katonai védelmi képességet, és tartja magát a NATO alapokmányához. De ez sem változtat azon, amit Juncker bizottsági elnök is jól felismert, hogy Európának saját védelempolitikára és ehhez társuló forrásokra van szüksége” – mondta el Gulyás az ATV-nek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.