Házi őrizetbe kerültek a dobverős erőszaktevők

Egyelőre házi őrizetbe kerülnek a 13 éves kerecsendi fiú molesztálói, de akár tíz évet is kaphatnak.

MNO
2016. 11. 30. 16:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Egri Járásbíróság nyomozási bírája házi őrizetbe helyezte azt a három elkövetőt, akik – mint kedden megírtuk – Kerecsenden egy dobverőt nyomtak 13 éves társuk végbelébe. A fiú sérülése miatt orvosi segítségre szorult. 

A bíróság úgy látta, a cselekmény jellege és tárgyi súlya miatt mindhárom fiatal vonatkozásában fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, azonban figyelemmel arra, hogy rendezett családi körülmények között élnek, ez a kockázat nem olyan mértékű, hogy a legsúlyosabb kényszerintézkedés, az előzetes letartóztatás elrendelését tenné szükségessé – írja közleményében Snellenperger Judit, az Egri Törvényszék sajtószóvivője.

Hozzátette, mivel a terheltek a sértettel egy lakókörnyezetben élnek, a bíróság szerint nem zárható ki, hogy megpróbálnák befolyásolni a sértettet; azonban a házi őrizet alkalmazásával ez is kiküszöbölhető.

Az ügyészség előzetesért fellebbezett, míg a gyanúsítottak és a védők tudomásul vették a döntést.

A cselekmény valóban nem csekély súlyú, az effajta szexuális erőszak büntetési tétele öt évtől tíz évig terjed, ráadásul jelen esetben két minősítő körülmény is fennáll: az áldozat 18 év alatti, az elkövetés pedig csoportosan történt. A rendőrségen ugyanakkor egyelőre csak személyi szabadság megsértésének bűntette miatt folyik az eljárás.

A sértett és édesanyja az Eger Híreknek nyilatkoztak. Arról beszéltek, hogy a gyanúsítottak szülei pénzt ajánlottak, ha visszavonják a feljelentést. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.