Hazudott az ORÖ elnöke

Több mint 2,5 millió forintért kelt el a „rossz állapotú” autó.

Horváth Csaba László
2016. 11. 30. 5:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A korábbi önkormányzati személygépjármű megromlott műszaki állapota és közlekedésbiztonsági szempontok tették szükségessé az új hivatali autó beszerzését – ezt állította nemrég a Magyar Nemzetnek az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) elnöke azzal kapcsolatban, miért volt szükséges egy 2015-ös évjáratú, 7 millió forintos, Audi A4 típusú autó beszerzése. Mára kiderült, hogy Balogh János hazudott, erről pedig hivatalos dokumentum is tanúskodik.

Lapunk birtokába került ugyanis a Porsche Buda márkakereskedés vételi ajánlata, ami szerint több mint 2,5 millió forintot kínált a kisebbségi szervezetnek a korábbi „rossz műszaki állapotú” hivatali autóért. A Volkswagen Tiguan típusú járművet végül meg is vásárolta a Porsche Buda a kínált összegért, ám várhatóan még magasabb áron fogja értékesíteni, ha a vételárhoz hozzáadjuk a kereskedés hasznát is.

Az, hogy a társaság megvásárolta az autót, nem meglepő, ugyanis októberben az ő szakszervizük mérte fel az elnöki jármű állapotát. Ezen a szemlén pedig azt állapították meg, hogy nincs komoly műszaki probléma az autóval. A szakszerviz mindössze 166 ezer forintnyi szerelési költséget számolt fel, de más, szükséges javítanivalót nem talált.

Az új hivatali jármű beszerzése miatt egyébként törvényességi felügyeleti eljárás indult a kisebbségi szervezetnél. Budapest Főváros Kormányhivatala roma politikusok beadványa nyomán azt vizsgálja, jogszerű volt-e az autóbeszerzés, ugyanis a képviselők szerint az ORÖ vezetőjének a közgyűlés felhatalmazása nélkül lízingelik a luxusautót. Az új járművet szeptember vége óta használja Balogh János, ami azért érdekes, mert már több hónappal korábban – egy birtokunkba került hangfelvétel alapján – arról panaszkodott az ORÖ hivatalvezetője, hogy csődközeli helyzetben van a kisebbségi önkormányzat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.