Hiába van a MÁV-nál a hév, felújítás nem lesz

Hivatalosan is a MÁV-hoz kerültek az elővárosi vasutak, de se új vonalak, se felújítások nem lesznek még.

Szabó Dániel
2016. 11. 24. 14:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csütörtöktől hivatalosan is a MÁV leányvállalátához, a BHÉV Zrt.-hez kerültek az elővárosi vasutak a BKV-tól. Az esemény alkalmából tartott sajtótájékoztatón Feldmann Márton, a cég vezérigazgatója elmondta: az utasok egy ideig nem veszik majd észre a változást, írja a Vs.hu.

Feldmann nem akart nagyokat ígérni az átállással kapcsolatban: nem mondta azt, hogy felújítják a szerelvényeket, a pályát, sőt azt sem, hogy új vonalakat létesítenének. 2017-ben csak a karbantartásra akarnak költeni. 

Hiába adná magát, hogy a MÁV nagyvasútjának a pályáját összekötik a hévekével, és új vonalakat hozzanak létre, erre Feldmann kevés esélyt lát. A közös működésben rejlő lehetőségeket inkább abban látják, hogy a pályakarbantartást és a járművek javítását közösen végezhetik a vasúttársasággal. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.