Így vizsgálná az ellenzék a letelepedési kötvényeket

Valamilyen bizottságot mindenképpen állít a Jobbik, az LMP, az Együtt és a Liberálisok. Az MSZP kimarad.

Katona Mariann
2016. 11. 11. 10:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az egyeztetésen egyébként

különös szövetség jött létre: a Jobbik mellett az LMP, az Együtt és a Liberálisok képviseltették magukat és jutottak konszenzusra. Az MSZP, ahogy ígérte, ebből kimaradt.

Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője a csaknem egyórás egyeztetés után elmondta, hogy hivatalosan az Országgyűlésnél is kezdeményezik egy ilyen testület felállítását. Nem bíznak abban, hogy a kormánypártok engedik majd megalakulni, ezért úgy készülnek, hogy várhatóan januárban egy árnyékbizottságot vagy alternatív bizottságot hoznak létre, amely hazai és nemzetközi szakértőket, de akár tényfeltáró újságírókat is meghallgat majd.

Becsléseik szerint néhány hónap alatt egy jelentést is le tudnak tenni az asztalra.

Mirkóczki azt is leszögezte, hogy a munka teljesen független attól, hogy a kormány mikor vezeti ki a letelepedési kötvényeket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.