Kevesebb az öngyilkosság hazánkban

A szakember szerint jó volna, ha többen jelentkeznének lelki elsősegélyt nyújtó munkakörbe.

MTI
2016. 11. 12. 20:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Székely András az M1 csatorna szombat esti műsorában elmondta, jelenleg Magyarországon 18 szolgálat hatszáz emberrel lát el ügyeletet, ezeket elsősorban az öngyilkosságok megelőzésére hozták létre.

Az 1986-ban alapított szervezet vezetője örvendetesnek nevezte, hogy csökkent az öngyilkosságok száma, és reményét fejezte ki, hogy ebben szerepe van a segélyszolgálatnak is. Hozzátette, hívásaik öt százaléka, mintegy ötezer hívás érkezik olyan emberektől, akik öngyilkosságra készülnek.

Székely András hangsúlyozta: jó lenne, ha többen jelentkeznének lelki elsősegélyt nyújtó munkakörbe, de nagyon megterhelő feladatról van szó. Meg kell tanulni meghallgatni a másikat, mert már ez is segíthet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.