Kiderülhetett, ki Tarsoly Csaba legfőbb bizalmasa

Puska Péter a Quaestor-vezér minden tárgyalásán ott volt, egy fotón pedig Orbán Viktor társaságában látható.

MNO
2016. 11. 25. 8:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Puska Péter lehet a Quaestor-vezér legfőbb bizalmi embere, a kapcsolattartó a Fidesz és Tarsoly Csaba közt. A férfi évekig Győr fideszes polgármesterének mobilszámát használta, és napi kapcsolatban állt a városvezetéssel is, állítja az N1TV.

Bár a Quaestor-per negyedrendű vádlottja tételesen felsorolta Tarsoly legfontosabb embereit, Puska nevét egyetlen egyszer sem említette. Miközben a férfi jelen volt az összes tárgyaláson, a Jobbik-közeli médium szerint ő volt az, aki névtelenül nyilatkozott a brókercég vezetőjéről a Borsnak, és Puska volt az is, aki amikor az egyik tárgyalásról elszállították Tarsolyt, csókot dobott neki – ahogy az a Hvg.hu videóján is látható. 

A portál úgy tudja, hogy a győri férfi a legnagyobb titkok őrzője, aki kifejezetten jó kapcsolatban volt a helyi önkormányzat fideszes vezetésével: évekig Borkai Zsolt polgármester mobilszámát használta, bizalmi kapcsolatban volt Bolla Péter kabinetvezetővel. Az N1TV megpróbálta erről megkérdezte a két politikust, de egyiküket sem tudta elérni, pedig személyesen is elmentek a győri önkormányzathoz.

Emellett azt állítják, hogy Puska többször is találkozott Szijjártó Péter külügyminiszterrel, valamint szoros kapcsolatban volt a tárcavezető egyik családtagjával. Szijjártót sikerült megkérdezniük, ő tagadta, hogy ismerné a férfit.

Még érdekesebb, hogy 2014 májusában a felcsúti stadion vippáholyban fotózták le az állítólagos bizalmast. Az N1TV szerint ide nem engednek be akárkit, amit azzal támasztanak alá, hogy az MTI is megörökítette, ahogy innen nézi az egyik mérkőzést. Puska egy másik, ekkor és ugyanitt készült fotón is látszik: ezen közvetlenül Pintér Attila, a magyar labdarúgó-válogatott akkori szövetségi kapitánya és Orbán Viktor miniszterelnök mellett látható.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.