Kiderült, miért káromkodott a szolnoki polgármester

A fideszes Szalay Ferenc állítja, nem a lakókra tett megjegyzést, csak egy őt ért támadásra reagált.

Szabó Dániel
2016. 11. 17. 16:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

November elején a szolnoki önkormányzat nyilvános képviselő-testületi ülést tartott, ezen egy 4 milliárdos úthálózat-fejlesztésről tárgyaltak, több lakónak pedig nem tetszik, hogy a játszótér helyére parkolót építenének. Többen ezért felszólaltak az ülésen, ami miatt elhúzott a program. Szalay Ferenc fideszes polgármester pedig a mellette ülő képviselőnek azt mondta: Ennyi hülye vén k***át! A probléma az, hogy bekapcsolva hagyta a mikrofonját, amit így mindenki hallhatott.

Az MSZP nyilvánosságra hozta az ülésről készült hangfelvételt, ami miatt Szalay bocsánatkérésekbe és magyarázkodásokba kezdett. Állította, nem a tiltakozó lakókról beszélt, hanem egy őt érintő pletykán háborodott fel, ezzel együtt elnézést kért mindenkitől. A szocialisták viszont kikérték a teljes hangfelvételt, és ez alapján nem teljesen stimmel az indoklás, írja az Index.

Bár képen nem rögzítették az érintett részt, a hangok alapján a következő beszélgetés hangzott el:

A felvétel itt egy pár pillanatra elnémul, nem tudni, hogy utána hogyan folytatódott a beszélgetés. A lap szerint elképzelhető, hogy a polgármester közben kikapcsolta a mikrofonját. De úgy tűnik, hogy mégis csak a lakókra fakadhatott ki Szalay, mert a párbeszéd arra utal, hogy a hosszú vita miatt bosszankodhatott, mert azt a dékánnak is végig kellett ülnie. Ezzel együtt lehetséges, hogy valaki valamilyen nem látható mozdulatot tett vagy nem a felvételen nem hallható dolgot mondott, amelyről Szalay beszél.

Az MSZP a káromkodás és a választók vélt lenézése miatt lemondásra szólította fel a városvezetőt. A polgármester erre úgy reagált: visszautasítom ezeket a vádakat, s felszólítom a szocialista pártot, hogy a minden alapot nélkülöző vádaskodásával ne sározza be egy idősbarát önkormányzat díjjal kitüntetett közgyűlés munkáját!.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.