Kora délután érkezik az ország karácsonyfája

A 23 méter magas, 50 centiméter törzsvastagságú ezüstfenyő a Fejér megyei Sárszentmihályról érkezik.

MTI
2016. 11. 25. 11:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 23 méter magas, 50 centiméter törzsvastagságú ezüstfenyő a Fejér megyei Sárszentmihályról érkezik az Országház elé. Nyugdíjas felajánlója 36 évvel ezelőtt, lánya születésekor ültette. Tavaly, a saját kertjéből karácsonyfát felajánló dabasi család kezdeményezését követően gondolt arra, hogy az udvarán álló, mérete miatt veszélyessé vált fenyőfa méltó dísze lehet a Kossuth térnek.

A fenyőfa érkezése a forgalmi viszonyoktól függően, a katasztrófavédelem szakembereinek, valamint a honvédség és a rendőrség munkatársainak közreműködésével kora délután várható. Díszítése november 28-án, hétfőn, a reggeli órákban kezdődik meg – olvasható a közleményben, amely kitér arra is: az ezüstfenyő január 6-áig, vízkereszt napjáig díszíti a Kossuth teret.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.