Kósa: A Jobbik valahol az óvoda szintjén van

A Fidesz frakcióvezetője szerint a Jobbik összekeveri a szezont a fazonnal.

MTI
2016. 11. 09. 8:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Ez az ellenzék teljességgel felelőtlen, és a haza nem számít nekik semmit, kizárólag a rövid távú pártpolitikai szempontjaik a fontosak” – fogalmazott Kósa Lajos.

Közölte, megkérték az igazságügyi minisztert, hogy elemezzék az alkotmányos helyzetet, valamint várnak a kérdésben az alkotmánybírósági döntésre, és készülnek arra, hogy folytatják a küzdelmet decemberben az Európai Tanács ülésén a kvóta ellen.

Azzal kapcsolatban, hogy a Jobbik a letelepedési kötvény megszüntetéséhez kötötte az alaptörvény-módosítás támogatását Kósa Lajos azt mondta: a Jobbik „összekeveri a szezont a fazonnal”. A kvótaprobléma a migrációval, a letelepedési kötvény vásárlása az állam külső finanszírozásával kapcsolatos, semmi köze a kettőnek egymáshoz – mondta, majd kifejtette: a letelepedési kötvény vásárlója öt év tartózkodási engedélyt vesz, és egyébként hitelezi a magyar államot, olyan, mint amikor albérlőt fogadunk.

„A migráns az átmászik a kerítésen, (...) az az ember, aki nem albérlőként jön házunkba, hanem bejön a kerítésen, és elkezd követelőzni” – fogalmazott a kormánypárti politikus.

Kósa Lajos azt mondta, „a Jobbik ezt a kettőt nem tudja megkülönbözetezni. Ez baj, mert tehát akkor itt egy egészen pici baráti társaság elvezetése is gondot okoz a Jobbiknak, hogyha a betörőt az albérlőtől nem tudja megkülönböztetni. Nem megy nekik, majd egyszer belejönnek, bonyolult a politika, most valahol az óvoda szintjén vannak” – mondta.

Kósa Lajos a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában is azt hangsúlyozta, hogy Magyarország védelmében, a kvóta elleni harcban csak a kormánypártokra lehet számítani, senki másra.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.