Közösségi autóbérlő szolgáltatás jöhet a fővárosban

A BKK már dolgozik a koncepció tervein.

MTI
2016. 11. 09. 6:09
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lap értesülései szerint a BKK a fővárostól kapott megbízás alapján dolgozik a Budapest-biciklihez (Bubi) hasonló koncepció tervein.

A közösségi autóbérlés előre regisztrált felhasználók számára nyújt rendszeres gépjárműbérlési lehetőséget, lényege, hogy a felhasználók a saját kocsi előnyeit élvezhetik a tulajdonlás állandó költségei és kötöttségei nélkül.

A Magyar Időknek Sződi János, a hazai közösségi autózás úttörőjének számító Avalon Car(e) Services Kft. ügyvezető igazgatója azt mondta: a közösségi autóbérlés azoknak a belvárosban élő vagy dolgozó embereknek éri meg, akik évente tízezer kilométernél kevesebbet autóznak, és rájöttek, hogy a belvárosban saját autót fenntartani már sokkal több gondot és költséget jelent, mint örömöt.

A szolgáltatás további előnye, hogy nem kell gépkocsit vásárolni, finanszírozni, biztosítást kötni, garázst bérelni, szervizeltetni, mosatni, téli-nyári gumikat cserélni, tankolni, csupán interneten foglalni és használni.

Az évi több tízezer kilométert autózó emberek számára azonban Sződi János szerint továbbra is kedvezőbb a saját gépkocsi.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.