Lázár visszaszólt Tarsoly Csabának

Köztörvényes tolvajnak tartja Tarsoly Csabát Lázár János. A miniszter nem hisz a volt Quaestor-vezérnek.

Erdősi Csaba
2016. 11. 24. 19:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lázár János szerint mindössze „üres vagdalkozás” az, amit Tarsoly Csaba állít, semmi másról nem szól, mint egy súlyos bajban lévő, hosszú ideje börtönben sínylődő ember magyarázkodása. Ráadásul nem lehet komolyan venni egy olyan embernek a szavait, akit ennyire súlyos bűncselekménnyel vádolnak. Elolvasva az interjút az jutott eszébe, hogy a Quaestor csődjéért mindenki felelős, csak Tarsoly Csaba nem.

Lassan már Jézus Krisztus is felelős Orbán Viktor mellett

– fogalmazott annak kapcsán, hogy a Quaestor-vezér interjújában mindenkit próbál az ügybe belerángatni. A Miniszterelnökséget vezető miniszter a tegnapi kormányinfón azt is hangsúlyozta, hogy egy „köztörvényes tolvajról” van szó, akinek inkább be kellene vallania, hogy hány tízmilliárdot lopott el.

A miniszter bejelentette azt is, hogy újabb, több mint 50 milliárd forintnyi többletforrást biztosít a kormány a határvédelemre. A pénz részben a jelenlegi rendszer működtetéséhez kell, így például a határ menti infrastruktúra kialakításához, útépítéshez vagy éppen ideiglenes áramforrások biztosításához. De jut belőle a déli határokon felhúzott kerítésnél szolgálatot teljesítők bérének kifizetésére csakúgy, mint például – a tél közeledtével – védőfelszerelések vásárlására. Lázár János egyetlen konkrétumot említett: 23 ezer védőkabátot fognak a rendőröknek és katonáknak vásárolni.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter felidézte, hogy az először a szerb–magyar határra bejelentett műszaki határzár, vagyis kerítés felépítésének bejelentése óta határvédelemre összesen már 150 milliárd forintot költött Magyarország. Habár a mostani többletforrás csak egy keretösszeg, amiből nem biztos, hogy mindent elköltenek, a miniszter szerint néhány hónapon belül könnyen elérheti a 200 milliárdot a határvédelemre költött összeg.

Lázár János bejelentette továbbá, hogy az idei év hátralévő részében 1000 milliárd forint értékben ír ki újabb uniós pályázatokat a kormány, ezzel a 2014–2020-as ciklusban december végéig 7800-7900 milliárdos keret válhat elérhetővé. A kancelláriaminiszter tájékoztatása szerint november 21-ig 291 pályázati kiírás jelent meg 6746 milliárd forint értékben, ami a teljes rendelkezésre álló keret 75 százaléka. Eddig 76 323 projekt érkezett be 7914 milliárd forint igényével. Szerződéssel 16 042 ezer projekt rendelkezik 3194 milliárdos forrásra, és eddig 2450 nyertes pályázót fizettek ki.

Kínos kérdés

A minisztert kérdezték Szalay Ferenc, Szolnok fideszes polgármesterének nemrég elhangzott trágár kijelentéséről, amivel az új parkoló ellen tiltakozó idős lakókat illette. Lázár János szerint nem megengedhetők az ilyen szavak, de nem volna korrekt, ha a véleményét a nyilvánossággal osztaná meg. Azért mégis utalt rá, hogy mit gondol a történtekről, megfogalmazása szerint ugyanis, ha az ember barátja „iszonyatos nagy hülyeséget csinál”, akkor is kitart mellette.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.