MSZP: A Fidesz olyan, mint a hamiskártyások

Gúr Nándor kevesli a 15 százalékos minimálbér- és 25 százalékos bérminimum-emelést.

MTI
2016. 11. 12. 10:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az eltelt hat évben a Fidesz folyamatosan beszélt a garantált bérminimum, illetve a minimálbér emeléséről, de vásárlóerő-értéken számítva még szinten tartani sem tudta azokat – mondta Gúr Nándor, az MSZP országgyűlési képviselője szombati sajtótájékoztatóján.

Most, hogy közelednek a választások, azt mondják, „adjuk oda a nyalókát”, és 2018 után újra úgy cselekszenek, ahogy hat éven át tették – mondta.

A képviselő hangsúlyozta: nincs ellenére a 15 százalékos minimálbér- és 25 százalékos bérminimum-emelés, de nem tartja elégségesnek. Gúr Nándor ősbűnnek nevezte, hogy a Fidesz nem emelte korábban ezek szintjét. Hozzátette: azok a fiatalok, akik korábban elmentek külföldre, ilyen arányú emelés után sem térnek haza.

Gúr Nándor szerint nettó százezer forint feletti minimálbérre lenne szükség, mert az adja meg a tisztes megélhetés alapját.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.