Nem lesz baja Toroczkainak

Vona Gábor az ásotthalmiak kétségbeesett döntésének tartja a burkát és csadort tiltó rendeletet.

Katona Mariann
2016. 11. 30. 12:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fel sem merült, hogy Toroczkai Lászlót, a Jobbik alelnökét bármilyen szankció érje az általa irányított Ásotthalmon bevezetett – például a burkát vagy a csadort tiltó – önkormányzati rendelet miatt – erről beszélt újságíróknak Vona Gábor, a Jobbik elnöke. Az ellenzéki párt ma délelőtti elnökségi ülésére érkező pártelnök azt leszögezte, hogy nem ért egyet az önkormányzat új szabályozásával, de a Jobbik egy nagy párt, és előfordulnak olyan kérdések, amelyekről másként vélekednek. Abban viszont egyetértés van Toroczkai Lászlóval, hogy Magyarországot meg kell védeni, a Nyugat-Európában már tapasztalt kulturális összeütközéseket el kell kerülni, és a „no-go zónák” kialakulását nem szabad megengedni.

A Magyar Nemzet kérdésére Vona Gábor azt mondta, nem tudott előre arról, hogy párttársa és egyben alelnöke milyen szigorításra készül, de szerinte nem is kell tudnia egy település rendeleteiről.

„A Jobbik nem úgy működik, mint a Fidesz, nem mindent Vona Gábor dönt el”

 – közölte.

Ennek ellenére tanulságosnak nevezte a történteket.

A Jobbik vezetője azt ugyanakkor leszögezte, hogy az ásotthalmiakat meg kell érteni, hiszen a migrációs krízis nagyon komolyan érintette őket, a kormány pedig minden ígérete ellenére sem védi meg Magyarországot. – Ez egy kétségbeesett döntés volt – mondta, hozzátéve, hogy Ásotthalom belügyéről van szó.

Vona Gábor kiemelte, hogy a Jobbik programjában nem szerepel ilyen, ha kormányra kerülnek, mindenkinek biztosítani fogják a szabad vallásgyakorláshoz való jogát.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.