Nem tárgyalhatták Rogán üzelmeit

Megakadályozta a napirendre vételt a nemzetbiztonsági bizottság kormánypárti többsége.

Katona Mariann
2016. 11. 16. 12:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem tárgyalhatott az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága délelőtti zárt ülésén azokról a sajtóhírekről, amelyek Rogán Antalt érintően jelentek meg az Indexen. Hiába kezdeményezte az LMP-s Szél Bernadett, és hiába támogatta a másik két ellenzéki képviselő is, a kormánypárti többség a napirendre vételt megakadályozta.

Szél Bernadett szerint a sajtóinformációk alapján egy hálózat végzett az állammal párhuzamosan gazdasági tevékenységet. Molnár Zsolt, a bizottság MSZP-s elnöke is úgy látja, hogy az ország külgazdaságát és nemzetbiztonságát érintően is kaphattak volna releváns információkat az ügyben.

Szó volt az ülésen a bőnyi rendőrgyilkosságról és a Magyar Nemzeti Arcvonal egyes szereplőit érintő tegnapi rajtaütésről is, de részleteket a képviselők nem árulhattak el. Németh Szilárd, a bizottság fideszes alelnöke ugyanakkor leszögezte:

Áder János köztársasági elnöknek semmilyen rokoni vagy egyéb kapcsolata nincs az elkövetővel,

ez egyértelművé vált, miután az államfőt saját kérésére soron kívül átvilágították a titkosszolgálatok.

A Teréz körúti robbantó kapcsán Németh Szilárd úgy fogalmazott: az ügy teljes felgöngyölítése célegyenesben van, és egészen biztos, hogy az elkövetőt fogták el.

###HIRDETES2###

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.