Nyugaton már havazik

Négy északnyugati megyére havazás miatt adott ki figyelmeztetést az OMSZ. Kőszegnél 15 centi esett.

Szabó Dániel
2016. 11. 12. 11:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy mediterrán ciklon hoz többfelé sok csapadékot, a szeles időben szombaton nagyobb területen válthatja fel az esőt havas eső, havazás, írja az Időkép.hu. Míg az Országos Meteorológiai Szolgálat északnyugaton, Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala és Veszprém megyékre havazás miatt, míg a Kelet-Dunántúlra és a Duna–Tisza közére heves esőzések miatt adott ki figyelmeztetést.

A hazánkat elérő frontrendszer lehűlést hozott magával, ezért nyugaton 0-1, az ország középső és keleti részein 5-6 fok várható a hétvégén. Bár vasárnap várhatóan mindenhol felszakadozik a felhőzet, kisüt majd a nap, marad a hideg hőmérséklet.

A fagypont környéki hőmérséklet miatt a Kőszegi-hegységben meg is maradt a pénteken-szombaton leesett hó, itt már 12-16 centiméter is van helyenként.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. szombat délelőtt közölte, hogy másodfokú téli tisztántartási készenlétet rendelt el valamennyi megyében és autópálya-mérnökségen. Országszerte 467 munkatársuk van ügyeletben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.