Paksi aggodalmak: fura közleménnyel magyarázkodik a Roszatom

Most akkor mi van azzal a reaktortartállyal?

MNO
2016. 11. 23. 22:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jávor Benedek EP-képviselő szerdán azt pedzegette, hogy a Roszatom olyan reaktortartályt hozna Paksra, amely korábban megsérült, ugyanis leejtették, és így nem felelt meg a fehérorosz megrendelőnek.

Nem kellett sokat várni az orosz válaszra, az atomcég kissé izzadtságszagú közleményben igyekszik megnyugtatni a közvéleményt:

„A Roszatom nem használja fel a Belorusz Atomerőmű 1-es blokk reaktortartályát a majdani Paks II. atomerőműben. Mindazonáltal műszaki akadálya nincs a reaktortartály rendeltetésszerű felhasználásának: a reaktortartály hibátlan és alkalmas rendeltetésszerű működésre, amit az eddig elvégzett vizsgálatok eredménye is alátámaszt. Pótlólagos intézkedésként a Roszatom a reaktortartály állapotát nemzetközi szakértőkkel is megvizsgáltatja ” – közölte Vlagyiszlav Bocskov, a Rusatom Nemzetközi Hálózat kommunikációért felelős alelnöke, amit az Országos Sajtószolgálat adott közre.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.