Parancsra trükköző pékségeket kaptak el

Külföldi vezetők utasították az eladókat, 50 ezer forint vásárlásból csak 2 ezerről adtak nyugtát.

MTI
2016. 11. 11. 9:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kovács Dorina közölte: a külföldi állampolgárok által üzemeltetett pékségekben az eladott áruk elenyésző részéhez adtak csak nyugtát, a tényleges forgalmat füzetekben vezették,

ötvenezer forint bevétel után csak kétezer forintot üthettek be az alkalmazottak a pénztárgépbe.

A társaság adóbevallásai szerint még a beszerzési költségeket sem érte el a bevétel, így az állítólagos különbözet áfáját is visszaigényelték.

A NAV három nagy értékű autót és készpénzt is lefoglalt, több mint tizenötmillió forint értékben. A cégvezetők ellen költségvetési csalás miatt indult eljárás, és adóbírságra is számíthat a társaság.

Töretlen az albán pékségek sikere a magyar piacon, ezt a magyar sütödék szerint tisztességtelen eszközökkel sikerült elérniük. A feketemunkások alkalmazása és az adóelkerülés mellett a szakmai előírásokat sem tartják be. Olyan trükköket alkalmaznak, amelyekkel könnyen kicsúsznak a hatóságok szorításából – írtuk meg tavaly.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.