Pharaonnak volt magyar tartózkodási engedélye

Sosem vettek ujjlenyomatot a magyar hatóságok a szaúdi üzletembertől.

MNO
2016. 11. 16. 13:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hetilap csütörtöki számának netes ajánlójában az szerepel, hogy a magyar hatóságok mindenféle biztonsági kaput „megkerültettek” Ghaith Pharaonnal, hogy a szaúdi üzletember akadálymentesen tevékenykedhessen Magyarországon.

A Heti Válasz azon kérdésre, hogy vettek-e tőle ujjlenyomatot, szereztek-e a biometrikus azonosítót Pharaonról, a belügyi tárca annyit válaszolt: nem. Csak azzal lehetne magyarázni e magatartást, hogy más uniós ország már beszerezte a fentieket.

A belügy emellett megerősítette azt is, hogy Ghaith Pharaon 2016. november 1-jéig magyar tartózkodási engedéllyel is rendelkezett – ehhez viszont kötelező lett volna ujjlenyomatot venni tőle. A hetilap úgy tudja, Pharaon tartózkodási engedélyét 2014 elején állították ki, ezt kétszer megújítottak, „így közel három évig élvezhette a szabad ki-be járás előnyeit”.

A Heti Válasz hozzátette: „minő véletlen”, hogy a belügyi államtitkár, Kontrát Károly november 2-án, a Pharaon-féle tartózkodási engedély lejártát követően jelentette be a nyíltan kormánypárti Magyar Időkben, hogy ha az üzletember magyar földre lép, letartóztatják.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.