Portik svájci pénze után nyomoz az ügyészség

A magyar hatóságokat állítólag Svájcból arról tájékoztatták, hogy a maffiózónak van kinti bankszámlája.

Szabó Dániel
2016. 11. 12. 6:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 15 éves fegyházbüntetését töltő Portik Tamás a magyar hatóságok szerint egy svájci bankban tárolja milliárdjait – írja szombati számában a Magyar Idők, amely úgy tudja, hogy a magyar hatóságok emiatt jogsegélykérelmet küldtek Svájcba. A lap szerint arról tájékoztatták a nyomozókat, hogy létezik bankszámla, de nem közöltek részleteket, hogy mennyi pénz van rajta.

Annyi viszont kiderült, hogy a bankszámlához csak maga a tulajdonos fér hozzá, ő is csak személyesen. Ez kellemetlenül érintheti a több éve rács mögött lévő maffiózót, valószínűleg likviditási gondjai vannak. Arról pedig korábban írt a sajtó, hogy Portiknak valószínűleg nem volt saját bankszámlája, ingatlanok sem voltak a nevén, a nyomozati iratok szerint pedig 2007 és 2011 között egyetlenegyszer sem adott le adóbevallást.

A cikkben arra is kitérnek, hogy az olajügyekben meggazdagodott, a Prisztás-gyilkosság miatt 15 év fegyházra ítélt maffiózót 2012. július 14-én élettársa villájában vették őrizetbe. Itt a rendőrök házkutatást tartottak, ekkor találtak mobiltelefonokat és SIM-kártyákat, fényképeket, videókat, valamint hangfelvételeket. Állítólag utóbbiak közül az egyiken valaki, akinek a hangja Portikéhoz hasonlít, arról beszél, hogy tízmilliárd forintja van egy svájci számlán.

Portik ellen életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabására tett indítványt a fellebbviteli ügyészség a 90-es évek három nagy alvilági leszámolása – az Aranykéz utcai robbantás, a Fenyő- és a Cinóber-gyilkosság – miatt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.