Rogán bizalmasa nem is lehetne ügyvéd

Mivel Kertész Balázs ügyvezetője egy gazdasági társaságnak, a törvény tiltja, hogy aktív jogász legyen.

Szabó Dániel
2016. 11. 18. 16:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kertész Balázs a Magyar Ügyvédi Kamara nyilvántartása szerint 2011 óta ügyvéd a Kosik Ügyvédi Irodában. Ugyanakkor 2010 augusztusa óta ügyvezető igazgatója a Monavis Consulting Kft.-nek – írja Facebook-oldalán Juhász Péter, az Együtt V. kerületi képviselője, aki szerint így Rogán Antal kabinetminiszter bizalmasa törvényen kívüli.

Azt már a 444 teszi hozzá, hogy az ügyvédi törvény szigorúan tiltja, hogy egy aktív kamarai tagsággal rendelkező jogász egy gazdasági társaság ügyvezető legyen. A jogszabályt is idézik, ez szó szerint így szól: Az ügyvéd a) nem állhat munkaviszonyban ( ) b) nem végezhet személyes közreműködéssel vagy korlátlan anyagi felelősséggel járó vállalkozói tevékenységet).

Kertész Balázsról múlt pénteken közölt hosszú portrécikket az Index. A lap szerint a propagandaminiszter régi harcostársa állhat Rogán üzleti ügyeinek hátterében. A Monavis Consulting nevű cégének Aulich utca 3. szám alatti irodája fontos találkozók színhelye volt: járt itt Habony Árpád miniszterelnöki titkolt tanácsadó, Shabtai Michaeli, az egyik letelepedési kötvényt árusító cég háttérembere és korábbi grúz politikusok. Csütörtökön az LMP V. kerületi képviselője a jelenlegi polgármesternek, Szentgyörgyvölgyi Péter fideszes politikusnak szegezte a kérdést, hogy ő járt-e az irodában, de kitért a válasz elől. Lapunknak és Csonkának is azt mondta: előfordulhat, hogy járt az ingatlanban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.