Rogán bizalmasa repülhet az ügyvédi kamarából

Harminc napja van megszüntetni az összeférhetetlenségét.

MNO
2016. 11. 30. 13:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tényi István közérdekű bejelentésére válaszul a Budapesti Ügyvédi Kamara (BÜK) felkérte az összeférhetetlenségi bizottságát, hogy folytasson le egy eljárást Kertész Balázs ügyében – olvasható a portálon. A BÜK arra a megállapításra jutott, hogy Kertész saját cégében betöltött ügyvezetői pozíciója valóban összeférhetetlen az aktív ügyvédi praxisával. A kamara harminc napot adott Kertésznek, hogy szüntesse meg az összeférhetetlenséget, máskülönben a BÜK elnöksége dönt a kamarai tagságának megszüntetéséről – írta Tényinek címzett válaszlevelében a BÜK főtitkára. 

Az Index megkeresésére korábban a Budapesti Ügyvédi Kamara elmondta: valóban összeférhetetlen, hogy egy ügyvéd egy kft.-ben ügyvezetői tisztséget töltsön be, az ilyen összeférhetetlenséget pedig meg kell szüntetni, különben szankciók következnek.

A portál azzal kapcsolatban kereste a kamarát, hogy kiderült: Rogán Antal rejtőzködő bizalmasa, Kertész Balázs budapesti ügyvéd egyszerre folytat ügyvédi tevékenységet a letelepedési kötvények kapcsán sokat emlegetett Kosik Ügyvédi Irodában, illetve vezeti tulajdonos-ügyvezetőként a Monavis Consulting Kft. nevű cégét. Ez az a cég, melynek Aulich utcai irodájában Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter többször is megfordult. Bár a találkozókat először letagadta, miután az Index videókkal állt elő, közölte, hogy csupán kávézni ugrott fel régi ismerőséhez.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.