Rogán csak felugrott egy kávéra Kertészhez

A miniszter az Indexnek tagadta, hogy kapcsolatban lenne Kertész Balázzsal. A HVG-nek elismerték a találkozókat.

MNO
2016. 11. 11. 20:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Terjedelmes oknyomozó cikket közölt pénteken az Index Kertész Balázs korábbi III. és V. kerületi önkormányzati képviselőről, aki kulcsfigura lehet Rogán Antal zavaros üzleti ügyeiben. Az Index nyomán az MNO is megírta, hogy jelenleg a Kosik Ügyvédi Irodánál dolgozó férfi találhatta ki a kerületi ingatlanvagyon eladásának modelljét. A cikkben szó van egy Aulich utcai irodáról, ahol Rogán Antal rendszeresen megfordult, de nemcsak ő, hanem Habony Árpád is gyakori vendég volt ott. Ez azért érdekes, mert az Index szerint ez az ingatlan jelenleg Kertész cége, a Monavis Consulting tulajdonában van. 2015 novemberében az Index levideózta, hogy a fent említett személyek többször is találkoztak.

Rogán Antal azonban tagadta az Indexnek, hogy szoros kapcsolatban állna Kertész Balázzsal, aki egészen a cikk megjelenéséig nem reagált a megkeresésükre. Ám nem sokkal ezelőtt mégis kötélnek állt. Kertész Balázs ugyanis levelet írt a portálnak, amelyben az áll: szerinte „a cikk többszörösen valótlan tényállításokat tartalmaz, különösen az Aulich utcai irodában járt személyekkel és az ott elhangzottakkal kapcsolatban, illetve a valós tényeket hamis színben tünteti fel”, és perrel fenyegetőzött.

A HVG.hu azonban egészen más információt kapott Rogán minisztériumától. A HVG-nek már elismerték a találkozókat, de szerintük a miniszter csak kávézni ugrott fel egy régi ismerőshöz, az üzleti kapcsolatot viszont cáfolták. Mint írták: „Semmi problémát nem látunk abban, hogy egy régi ismerőshöz miniszter úr időnként felugrik egy kávéra. Az viszont érdekes, hogy ezen magánprogramok szinte mindegyikén jelen van az Index videósa, ami felveti a tiltott megfigyelés gyanúját.”

Ez azért figyelemre méltó, mert az Indexszel korábban azt közölték: „Rogán Antal Belváros-Lipótváros egykori polgármestereként ugyanúgy ismerte dr. Kertész Balázst, mint bármelyik másik képviselőt”.

Az Index cikkében szóba került az is, hogy Kertész családjához folyhatnak be a miniszter hunguardos találmányai után is a pénzek. A HVG kérdésére a minisztérium azt írta, hogy a találmány hasznosításáról a feltalálótársak döntöttek. Arra viszont nem válaszoltak, hogy miért törölték a Facebookról azt a képet, amelyen Kertész Balázs felismerhető Rogán Antal beiktatásán.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.