Semjén Zsolt terjesztette fel Bayert a lovagkeresztre

Harangozó Tamás MSZP-s képviselőt augusztus óta nem hagyta nyugodni az ügy.

MNO
2016. 11. 30. 13:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint ismeretes, Bayer Zsolt a Magyar Érdemrend lovagkeresztjét vehette át augusztusban Lázár Jánostól, a Miniszterelnökséget vezető minisztertől (a hivatalos indoklást itt olvashatja). A Magyar Hírlap publicistájának kitüntetése miatt sok állami díjazott döntött úgy, hogy visszaküldi az államfőnek a korábban kapott elismerést. Bayer Zsolt azonban közölte: nem adja vissza a kitüntetést, és nem érti azokat, akik így tesznek.

Harangozó Tamás MSZP-s képviselőt augusztus óta nem hagyta nyugodni, hogy pontosan kinek a javaslatára és miért tüntették ki Bayer Zsoltot. Ebben az ügyben az elmúlt három és fél hónapban 13 levelet váltott a különböző minisztériumok vezetőivel – írja a 444. Végül nem a parlamenti kérdéseire adott válaszként kapta meg a kért információt, hanem akkor küldték át nekik Bayer kitüntetésének papírjait, amikor közérdekű adatkérést küldött a Miniszterelnöki Kabinetirodának. Ezen javaslattevő miniszterként szerepel Semjén Zsolt neve – olvasható a portálon.

A hivatalos iratok szerint Semjénhez egyébként azután jutott el Bayer jelölése, hogy A GULÁG-okban Elpusztultak Emlékének Megörökítésére Alapítvány elnökhelyettese indítványozta a dolgot. Az indítványozó alapítvány elnöke szeptemberben lemondott a posztjáról, mert nem értett egyet Bayer kitüntetésével és nem tudott elnökhelyettese magánakciójáról – teszik hozzá.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.