Semmitmondó villámválasz a TV2-s villámreklámokról

Négy kérdésre egyetlen mondat a felelet. Elképzelhető, hogy maradtak megválaszolatlan kérdések.

Lándori Tamás
2016. 11. 25. 16:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

November 15-én írásban fordultunk a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatósághoz (NFH) a TV2 reklámblokkjában a paksi atomerőmű logóját fel-felvillantó, körülbelül fél másodperces hirdetésekkel kapcsolatban. A hatóságnak az alábbi kérdéseket tettük fel:

Utána többször telefonon is kerestük a szóvivőt, Vermes Bellát, érdeklődve, mikor kaphatunk tájékoztatást. Végül kilenc nap elteltével, csütörtökön reagáltak. A kérdésekre adott válaszukat teljes terjedelmében idézzük:

„Tájékoztatom, hogy fogyasztói bejelentés alapján a Budapest Főváros Kormányhivatala mint elsőfokú hatóság megkezdte a vizsgálatot az ügyben. Ezen kívül – ebben a témában – egyéb bejelentésről nincs tudomásunk.”

Az NFH – mely szakmai irányító szerve a kormányhivatal fogyasztóvédelmi felügyelőségének – azzal indokolta a fenti válasz lassú megszületését, hogy ők úgy tekintették, tárgytalanná vált a megkeresés, mivel hétfői lapszámunkban már írtunk a témában, és amúgy is sok megkeresésre kell válaszolniuk.

Hétfőn egyébként azt írtuk, az általunk megkérdezett szakértők szerint ezt a fajta reklámot a hatósági gyakorlat nem tekinti törvénysértőnek, mert magát a hirdetést tudatosan észleli a néző, ugyanakkor a csekély időtartam az etikusság határait feszegeti.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.