Szégyenlistán Portik, Berki és Zuschlag

Ott van a NAV-felsorolásban a szabadságvesztésből nemrég szabadult Tasnádi Péter és az énekes Kozsó is.

Lándori Tamás
2016. 11. 14. 22:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közzétett egy listát, amelyen azon magánszemélyek és egyéni vállalkozók neve, címe, valamint adóazonosító jele olvasható, akiknek legalább 180 napon át több mint tízmilliós adótartozásuk állt fenn – hívta fel a figyelmet a Napi.hu.

A Prisztás-gyilkosság felbujtójaként elítélt, jelenleg fegyházbüntetését töltő Portik Tamás neve is megtalálható a tartozók lajstromán; vele kapcsolatban a Magyar Idők írta meg, hogy a hatóságok azt gyanítják, milliárdos vagyont rejtegethet svájci bankokban.

Ott van a felsorolásban a szabadságvesztésből nemrég szabadult Tasnádi Péter, illetve az ugyancsak börtönviselt, egykori szocialista ifjúsági politikus, Zuschlag János is, aki 2014-ben hívta fel magára újra a figyelmet, mikor a TV2 jelenlegi hírigazgatójával, Szalai Viviennel adott ki közös könyvet korábbi pálya­futásáról.

A díszes társaságból nem hiányzik a Ferencváros futballcsapatának egykori cserekapusa, majd vezérigazgatója, a műsorvezető és valóságshow-szereplő Berki Krisztián sem. A híresség gyakran szerepel a bulvárhírekben nagy értékű autókkal, luxuscikkekkel.

Rajtuk kívül helyet szerzett magának a nehézsúlyú köztartozók között még sok más, a közéletben ismert ember, például a plasztikai sebész Seffer István; a Duna Televízió korábbi vezetője, Cselényi László; valamint Sopron volt MSZP-s polgármestere, Walter Dezső.

A könnyűzenei életből Kocsor Zsoltot, ismertebb nevén Kozsót és a Baby Sisters lányegyüttes egyik tagját, Hertelendy Klárát állította pellengérre a NAV.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.