Szentgyörgyvölgyi sem tudja, hol tárgyalt

Szentgyörgyvölgyi Péter, az V. kerület fideszes polgármestere sok társasházban jár.

Szabó Dániel
2016. 11. 17. 18:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amikor az LMP-s politikus az önkormányzat csütörtöki ülésén kérdezte, Szentgyörgyvölgyi annyit felelt: „Sok társasházban járok.” Csonka nem csak faggatta a polgármestert, azt is javasolta, hogy hallgassák meg Kertészt, aki jelenleg is az önkormányzat alá tartozó Belváros-Lipótváros Vagyonkezelő Zrt. igazgatóságának elnöke. Szentgyörgyvölgyi erre csak annyit mondott, hogy a szervezet beszámolóját minden évben elfogadta a képviselőtestület, azt tartja elképzelhetőnek, hogy az idei évről szóló referálásra behívják. A jogszabályok szerint erre jövő tavaszig kell várni. 

Lapunk megkeresésére a polgármester sajtósa részletesebb, de ugyanúgy kitérő választ küldött. Eszerint Szentgyörgyvölgyi általában a hivatal épületén belül tárgyal, de előfordul olyan is, hogy  más helyszínen vannak találkozói. „Az Önkormányzatot és annak vagyonkezelő szervezetét érintő kérdésekben értelemszerűen előfordult, hogy polgármester úr tárgyalt,  ill. munkatársai tárgyaltak a zrt. igazgatóságának elnökével, túlnyomó részben a zrt. székhelyén, de az is előfordulhatott, hogy az Aulich utcában” – adta meg a kitérő választ.

Az Index múlt pénteken közölt terjedelmes portrécikket Kertész Balázs jogászról, a kabinetminiszter egyik legfőbb bizalmasáról. A két politikus egyszerre kezdte a karrierjét, a 2000-es években nevük egyszerre merült fel a Kulcsár-féle K&H-botrányban is, de nem sikerült rájuk bizonyítani semmit. A portál cikke szerint Kertészhez köthető az V. kerületi ingatlaneladási rendszer jogi tökéletesítése. Irodája fontos találkozóhely lehet: megfordult itt Shabtai Michaeli, az egyik letelepedési kötvény értékesítéssel foglalkozó cég mögött álló üzletember, több korábbi grúz kormánytag, valamint Habony Árpád titkolt miniszterelnöki tanácsadó. Hiába készült videó arról, hogy Rogán belép az Aulich utca 3.-ba, a lap megkeresésére tagadta, hogy ott járt volna, majd a cikk megjelenése után eszébe jutott, hogy „felugrott néha egy kávéra”.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.