Terrorveszély miatt titkolnák Orbán költözésének árát

Harminc éven át nem tudhatnák meg az adófizetők, mennyiért költözködött a miniszterelnök és stábja.

MNO
2016. 11. 14. 21:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint mondták, azt, hogy mi számít az állam és a lakosság számára kiemelten fontos beruházásnak, egy belügyminiszteri rendelet határozza meg. Eszerint kiemelt fontosságú a miniszterelnök elhelyezése, így a titkosítás vonatkozna Orbán Viktor és stábja budai Várba költöztetésére is. Ez azt jelenti, hogy nem lennének hozzáférhetők a nyilvánosság által az érintett karmelita kolostorba való költözés pénzügyi és műszaki adatai sem.

A közérdekű adatok nyilvánosságra hozásáért küzdő Transparency International jogi igazgatója, Ligeti Miklós azt nyilatkozta a csatornának: ha a törvényt elfogadja a parlament, még csak pert sem lehet indítani az adatokért, miután „a nemzetbiztonsági ok mint titkosítási ürügy nem bírói mérlegelés tárgya”.

A Belügyminisztérium közleményben reagált az RTL Klub riportja után. Mint írta, bár felhívta rá a csatorna figyelmét, de az nem számolt be arról, hogy az állam működése, illetve a lakosság ellátása szempontjából kiemelten fontos létesítmények körét szabályozó belügyminiszteri rendelet 1997. április 3-tól hatályos. A rendelet tehát hatályban volt már a Horn-, a Medgyessy-, a Gyurcsány- és a Bajnai-kormány idején is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.