Tiborczék szerezték meg a Mahart-házat

Tiborcz, Szivek, Vajna – kormányközeli nagykutyák a palotában.

MNO
2016. 11. 09. 16:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tiborcz Istvánhoz és a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő igazgatójához, Szivek Norberthez köthető cégek szerezték meg a Pesti Vigadó melletti Mahart-házat – írja a Válasz.hu. A portál arról számolt be, hogy a Tiborczhoz köthető BDPST-csoport mellett – amely több ingatlanbizniszben is benne volt/van, például a Pharaon-féle Postabank-székház ügyében – a palota megszerzésében az MNV-vezérhez köthető vállalkozások is aktív szerepet játszottak. Érdekesség, hogy Andy Vajna kaszinóvállalatai is ugyanebben a palotában működnek.

A Mahart-ház tulajdonosi köre a Válasz.hu szerint így néz ki: az egytized Andy Vajnáé, a kilenctized kétharmada Tiborczéké, a maradék pedig a Szivek-stábba tartozó Bajor András Gyuláé.

A cégbíróságra a minap érkezett változásbejegyzési kérelem arról is tanúskodik, hogy az Apáczai 2005 Ingatlanhasznosító Kft.-t birtokló Tiborcz–Szivek-kör négy beruházási kölcsönszerződés alapján összesen 1,95 milliárd forintnyi hitelt kapott a projektre a félig állami tulajdonban lévő Gránit Banktól – írják.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.