Több magyar településen is egészségtelen a levegő

Nyíregyházán már érvénybe lépett a riasztási fokozat.

MTI
2016. 11. 24. 11:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Országos Közegészségügyi Központ (OKK) környezet-egészségügyi igazgatóságának csütörtöki adatai szerint északkeleten a legmagasabb a légszennyezettség. Nyíregyházán a legutóbbi 48 órában a szálló por (pm10) koncentrációja meghaladta a 100 mikrogramm köbméterenkénti határértéket, emiatt érvénybe lépett a riasztási fokozat.

Parillák Gabriella, a város polgármesteri hivatalának sajtófőnöke csütörtökön az MTI-nek azt mondta: a levegő szennyezettsége miatt változatlanul azt kérik a lakosságtól, hogy kerülje a szabadban végzett megterhelő fizikai munkát és sportolást, csak a déli órákban szellőztessék az épületeket, utazásaikhoz a saját járműveik helyett lehetőleg a tömegközlekedési eszközöket vegyék igénybe, a lakóházak fűtésénél pedig részesítsék előnyben a gáztüzelést. A levegő tartós kitisztulását a hétfőn viharos széllel érkező hidegfront hatásától várják a szakemberek.

Az OKK környezet-egészségügyi igazgatóságának adatai szerint a szálló por magas koncentrációja miatt Kazincbarcikán, Sajószentpéteren, Miskolcon és Debrecenben egészségtelennek, Salgótarjánban és Egerben kifogásoltnak számít a levegő minősége.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint csütörtökön elsősorban a Kisalföld térségében lesz élénk, néhol erős a szél. Pénteken és szombaton többnyire mérsékelt marad a légmozgás.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.