Több mint 300 telefont foglaltak le a pénzügyőrök

A mobilos cég ellenőrzésekor 640 doboz csempészett cigarettát és 27 millió forintos áfatartozást találtak.

MNO
2016. 11. 25. 9:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A NAV beszámolója szerint a revizorok egy 2015 nyarán alapított, mobiltelefonok kereskedelmével foglalkozó budapesti céget ellenőriztek. Papíron a cég két gyártó termékeit árusította Csehországban, de a számlák átnézésekor feltűnt, hogy azokon jóval több márka szerepel. Hiába kellett volna nagy raktárkészletüknek lennie, azt nem találtak a helyszínen. Cserébe viszont a tételek átnézésekor kiderült, hogy a cégnek 27 millió forintos áfatartozása van – derül ki Némedi-Varga Éva, a NAV Csongrád megyei Adó- és Vámigazgatóság sajtóreferensének beszámolójából.

A pénzügyőrök az ekáer adataiból megállapították, hogy a cég egy szállítmánya éppen Szegedre tart. A teherautót a lerakodási helyen várták, a csomagokból összesen 355, különféle márkájú mobiltelefon és egyéb mobileszköz került elő. A NAV az adótartozás megfizetése érdekében lefoglalta a szállítmányt. A raktárhelyiséget átvizsgálva a pénzügyőrök 640 doboz magyar adójegy nélküli cigarettát is találtak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.