Új cége van Gergényi Péternek

Személybiztonsági céget alapított a volt budapesti rendőrfőkapitány, ám ezúttal nem Pintér Sándorral.

Lándori Tamás
2016. 11. 08. 18:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Új biztonsági céget alapított Budapest volt rendőrfőkapitánya, Gergényi Péter nyugalmazott rendőr vezérőrnagy – írja a Cégközlönyre hivatkozva az Átlátszó. A két héttel ezelőtt, hárommillió forintos törzstőkével bejegyzett MG-SERVICE Kft. fő profilja az alapító okirat szerint személybiztonsági tevékenység.

Az ügyvezető Gábriel György, Gergényi tulajdonostársa pedig ezúttal Mészáros Katalin. Emlékezetes, korábban Pintér Sándor belügyminiszter cégével közösen tulajdonolt egy utazási irodát, az Admiral Tours Hungary Kft.-t, ami 2011-ben szűnt meg.

A volt főrendőr nem csak a cégbíróság eljárásában érintett, hétfőn büntetőbíróság – a Fővárosi Ítélőtábla katonai tanácsa – előtt kellett megjelennie, a 2006-os tömegoszlatások nyomán indult, elöljárói felelősséget firtató büntetőeljárás másodrendű vádlottjaként.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.