Uniós pénzekről vitáznak ma a parlamentben

Egy kormányrendelet írja elő a kabinetnek, hogy félévente számoljon be a brüsszeli pályázatokról.

MTI
2016. 11. 28. 5:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ülés 11 órától napirend előtti felszólalásokkal folytatódik, amit kérdések és azonnali kérdések követnek.

Ezután a kormány kezdeményezésére a 2014 és 2020 között Magyarországnak járó uniós források felhasználásáról tartanak politikai vitát, több mint hétórás időkeretben. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes erről szóló előterjesztése indoklásában emlékeztetett: egy kormányrendelet írja elő a kabinetnek, hogy félévente az Országgyűlés előtt számoljon be a brüsszeli pályázatok tervezéséről, végrehajtásáról és ellenőrzéséről.

A Ház előző héten az LMP kezdeményezésére a munkaerőhiány okairól tartott vitát, míg kedden az MSZP javaslatára a közoktatásról, a Jobbik indítványára pedig a a férfiak 40 év munkaviszony utáni nyugdíjba vonulási lehetőségének biztosításáról tárgyal.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.