Végére járna a Fidesz a „veszélyes félkatonai” szervezkedésnek

A párt mielőbb napirendre venné a paramilitáris szervezetek vizsgálatát.

MTI
2016. 11. 23. 13:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Emlékeztetett arra, hogy a Magyar Nemzeti Arcvonal nevű szervezet vezetője a közelmúltban gépkarabéllyal megölt egy rendőrt Bőnyben. Szerinte ez egy olyan jelenségre – egy „kiterjedt, veszélyes, szélsőséges, félkatonai szervezkedésre” – hívta fel a figyelmet, aminek a végére kell járni.

Fel kell tárni, hogy van-e, és ha igen, milyen politikai, pénzügyi vagy bármilyen kapcsolat ilyen paramilitáris szervezetek és „egyes szélsőséges parlamenti pártok” között – mondta Halász János.

A sajtótájékoztatón szintén részt vevő Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója bevándorlásügyben hangsúlyozta: arra hívják fel a kormányt, hogy a következő időszakban is minden lehetséges eszközzel lépjen fel a kényszerbetelepítés ellen.

A politikus szerint a terrorveszély állandósult Európában, a kötelező kényszerbetelepítés terve ugyanakkor nem került le a napirendről, „Brüsszel továbbra is erőlteti”. Három hét múlva lesz a következő EU-s csúcstalálkozó, amelyen várhatóan ismét tárgyalnak a témáról – közölte, fontosnak nevezve ezért, hogy a kormány minden eszközzel, határozottan, az eddigi álláspontját megerősítve fellépjen a kötelező kvóták ellen.

Csalódást okozó volt – folytatta Hidvéghi Balázs –, hogy az ellenzék nem támogatta a betelepítéssel kapcsolatos alkotmánymódosítást. Világossá vált, kire lehet és kire nem lehet számítani ezekben a kérdésekben – mondta, úgy fogalmazva, hogy a Jobbik, ugyanúgy, ahogy az MSZP és a DK, szembefordult a választóival.

A kommunikációs igazgató jelezte egyúttal, várják az Alkotmánybíróság döntését arról, hogy a jelenlegi alaptörvényszöveg önmagában biztosítékot jelent-e a betelepítés ellen vagy sem.

A letelepedési kötvények okozta kárról szóló sajtóhírekre Halász János kérdésre úgy reagált: nem igaz, hogy kára lett volna a költségvetésnek, „az elmúlt három évben egyetlen fillért sem kellett kifizetni letelepedési kötvénnyel kapcsolatosan”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.