Visszaszorítanák a rezidensek a kórházi fertőzéseket

Ötpontos cselekvési tervet készített a Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezete.

MTI
2016. 11. 23. 5:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ötpontos cselekvési tervet készített a Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezete a kórházi fertőzések kockázatának csökkentéséért – írta szerdai számában a Magyar Hírlap.

A szervezet minden betegellátási pontra alkoholos kézfertőtlenítőt rendelne, nagyobb hangsúlyt fektetne az orvosképzésben a megelőzésre, és cselekvő szakmai program indítását javasolja.

Negyedik pontként bevezetnének egy szakmai regisztert, amelyet a kórházak és a betegellátási egységek is megismerhetnének, saját adataikat monitorozhatnák, ellenőrizhetnék és más kórházakéval, részlegekével megfelelő szakmai szempontok alapján összehasonlíthatnák. A szervezet azt is javasolja, hogy ezen adatok alapján az Országos Epidemiológiai Intézet legalább félévenként hitelesen és közérthetően tájékoztassa a szakmai szerveket, az Országgyűlést és a lakosságot a kórházi fertőzésekről, a hazai trendekről, az elvégzett szakmai munkáról és a jövőbeni teendőkről, tervekről.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.