Vona megcáfolta Gulyást

Míg a Jobbik és a Fidesz az alaptörvény módosításán vitatkozik, a TV2 rendületlenül folytatja a Vona elleni lejárató kampányt.

MNO
2016. 11. 14. 21:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint ismeretes, a Fidesz alelnöke azzal hárította el az alkotmánymódosítás támogatását, hogy egy nap alatt azt nem lehet keresztülvinni.

Mi a normál ügyrendi szabályok, menetrend szerint kérjük azt, hogy az alaptörvény-módosítást vegye napirendre a Fidesz, és adjon arra magyarázatot, hogy ezzel az egymondatos kiegészítéssel elfogadható-e az alaptörvény-módosítás. Amely egyébként az egy mondat különbségtől függetlenül szóról szóra megegyezik az Orbán Viktor által beterjesztettel – magyarázta a Hír TV-ben az ellenzéki politikus hétfőn. Azt is hozzátette: azért most kérik a letelepedési kötvények kivezetését, mert nem bíznak abban, hogy a Fidesz a későbbiekben valóban megteszi azt.

Vona a letelepedési kötvények ügyét hétfőn a parlamentben is firtatta, összekötve a kormánypropaganda ellene indult lejáratási kampányával. Amíg önök Terry Blackkel voltak elfoglalva, mi a letelepedési kötvények kivezetésével – üzente a kormánynak felszólalásában, leszögezve, hogy „az a hazaáruló, aki pénzért árulja a hazáját”.

Mindeközben a TV2 rendületlenül folytatja a Vona Gábor elleni lejárató kampányt. A többi kormányközeli médiumhoz hasonlóan Terry Black Facebook-posztja alapján ők is beszámoltak híradójuk hétfői adásában arról a lejáratásra szánt fotóról, amely Vona homoszexuális vonzalmát volt hivatott bizonyítani. A kép azonban 2009-es, szerepelt a sajtófotó-pályázaton is humor kategóriában azzal az aláírással, hogy „Vona Gábornak, a Jobbik elnökének gratulál egy pártaktivista a 2009. június 7-i EP-választások éjszakáján”. A Jobbik mindezért gratulált „Terry Blacknek, a Fidesz új szóvivőjének, az MSZP egykori képviselőjelöltjének”.

Nem csak Vonát igyekezett minden erejével lejáratni az elmúlt napokban a TV2: a hét végén a HVG újságírójába, Gergely Zsófiába próbáltak beleszállni. Hétfőn szerkesztőségi cikkben álltak ki kollégájuk mellett a lap munkatársai. „Amit a TV2 tett, az nem egyszerű vagdalkozás, hanem fenyegetés, egy újságíró megfélemlítésének kísérlete, amit a leghatározottabban visszautasítunk” – írta Nagy Iván Zsolt, a HVG felelős szerkesztője.

Emellett a csatornának az esti hírműsorában sikerült úgy megvágnia Vona Gábor múlt heti szavait, hogy úgy tűnjön, mintha a Jobbik elnöke valamiféle férfiklubban járt volna – pont, ahogyan Terry Black állította. A TV2 az alábbit idézte: „Abban az időben egyébként, amit Terry Black említ, ez a 2003 körüli időszak, jártam értelmiségi körbe, ahol értelmiségi férfiak voltak nagyobb részt jelen.” Azt viszont a csatorna már elfelejtette megemlíteni, hogy Vona úgy folytatta a magyarázatot: ez Orbán Viktor polgári köre volt, a Szövetség a Nemzetért. Így a szövegösszefüggéseiből kiragadott manipulációval az Andy Vajna-féle csatorna azt sugallta, mintha maga Vona sem tagadná a vádat, holott ő éppen azt állította: „büszke heteroszexuális”.

Ám talán mégsem ez volt a riport legérdekesebb pontja, hanem az, mikor a csatorna azt sugalmazta, a Jobbik elnökét ért vádakra párttársa, Novák Előd „gúnyosan” reagált. Novák ma egy olyan viccesnek szánt képet osztott meg közösségi oldalán, ahol két politikus férfi bújik össze, de leszögezte: ezzel határozottan nem Terry Black „kamu vádját” kívánja erősíteni. Ám ezt pont az ellenkezőjeként lehetett értelmezni a TV2 műsorát nézve. Később Novák azzal kommentálta a TV2 riportját: „így hazudik a Fidesz-média, hogy mikor a Vona Gábort ért vádat kamunak minősítem, épp az ellenkezőjéről ad hírt”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.