Vona: Orbán ne legyen óvodás!

Minden, amit Terry Black mondott, hazugság – jelentette ki a Jobbik elnöke.

Katona Mariann
2016. 11. 11. 12:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Minden, amit Terry Black mondott, hazugság – jelentette ki Vona Gábor fél nappal azután, hogy az Andy Vajna-féle TV2 híradójában a transzvesztita előadó felszólította a Jobbik elnökét: vállalja másságát.

Az ellenzéki pártelnök szerint újabb mélypontjához érkezett a karaktergyilkos hadjárat, amelynek oka szerinte, hogy a letelepedési kötvények kivezetéséhez kötötte az alaptörvény módosításának támogatását. Miután felesége levélben kérte a miniszterelnök nejét, hogy hasson férjére a mocskolódás befejezése érdekében, Vona Gábor most Orbán Viktorhoz szólt.

„Ne legyen óvodás! Ne legyen ennyire piti!”

– kérte a pártelnök. Azért személyesen a miniszterelnököt, mert, mint fogalmazott „minden mögött Orbán Viktor áll”. Azt is mondta: „ha van vér a pucájában”, üljenek le és vitatkozzanak a politikáról.

Vona: Ilyen alattunk nem lesz

Az ellenzéki párt elnöke leszögezte, a 2018-as választásokat a Jobbik fogja megnyerni, de ilyen jellegű támadásokat nem fognak indítani. „Ez a fajta mocskolódás” nem a Jobbik értékrendje – tette hozzá. Kijelentette: a Jobbik a 2018-as választások után változtatni fog a médiaviszonyokon, „visszaállítva a tisztességet és a szabadságot” (MTI).

A Jobbik elnöke hangsúlyozta, méltatlannak érzi, hogy egyáltalán reagálnia kell egy ilyen helyzetre, pont Terry Blackkel szemben. Mindenesetre megteszi a szükséges jogi lépéseket.

Orbán Viktor politikusként, Magyarország kormányfőjeként hozzá van szokva, hogy minden alapot nélkülöző hazugságokkal, kitalált magánéleti karaktergyilkosságokkal igyekeznek lejáratni, sokszor a családját is megalázzák; sajnos ez is a politikusi munka része – reagált a miniszterelnök sajtófőnöke, Havasi Bertalan Orbán felesége nevében a HVG-nek. Hozzátette: Van, aki ezt képes férfiasan kezelni, és van, aki inkább az asszony mögé bújik. „Lévai Anikó – ellentétben a hazug és szélsőséges Jobbik-pártmédiát létrehozó Vona-Szabó Krisztinával – nem vesz részt pártpolitikai csatározásokban” – fogalmazott.

„A politikai életben hosszú ideje nyílt titok, hogy Vona Gábor miként el. Álljon ki, és valljon színt, Terry Blacknek igaza van” – írta Facebook-oldalán Zuschlag János. A volt szocialista politikus értetlenkedését fejezte ki, „miért van ekkora felháborodás ebből a vallomásból”, és, mint közölte, nem érti Vona feleségének nyílt levelét sem. Vona Gábor az MTI szerint erre azt válaszolta, nem találkozott még Zuschlag Jánossal, de ő is azok közé fog tartozni, aki a bíróság előtt fog hozzájárulni a családi költségvetéshez.

###HIRDETES2###

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.