17,5 milliárdra becsült ingatlant kap az egyházi alapítvány

A szervezet vezetői később akár el is adhatják az ajándékot.

MNO
2016. 12. 01. 10:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 210 hektáros parkkal, hosszú, egybefüggő balatoni partszakasszal, rendezett stranddal rendelkező zánkai gyermek- és ifjúsági tábort, valamint a gyermekek táboroztatására használt fonyódi ingatlant az állam egy márciusi törvénymódosítással adta egy egyházi kötődésű alapítvány tulajdonába, fenntartásába – írja a Magyar Narancs.

Eszerint kerültek az ingatlanok a Szeged-Csanádi Egyházmegyéhez közeli Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítványhoz, ahogyan ez a szervezet kapta meg az Erzsébet-programon belüli, gyerektáborokkal kapcsolatos feladatokat is. Ezek megszervezéséhez idén 4,4 milliárd forintnyi költségvetési támogatás is érkezett az alapítványhoz, jövőre pedig ez az összeg 5,2 milliárd forintra emelkedik. A szervezetnek az ingatlanokért semmit nem kellett fizetnie, ráadásul 15 év múlva azt tesznek velük, amit akarnak.

A lap cikkében kiemeli, hogy az alapítvány és a Fidesz között egyértelmű a kapocs, a Szeged-Csanádi Egyházmegye sem áll távol a kormánypárttól. Az alapítvány alapító jogai a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány által életre hívott Hunguest Vagyonkezelő Zrt.-től kerültek át a Szeged–Csanádi Egyházmegyéhez tartozó Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltatóhoz, amely 2011 óta több megyében működtet nevelőszülői hálózatot, gyermek- és lakásotthonokat, és sok egyéb mellett rászoruló gyerekek táboroztatásával is foglalkozik. Vezetője az a Kothenz János, aki 2014-ben a Fidesz–KDNP és a L.É.T. Egyesület közös jelöltjeként próbálta legyőzni a szocialista Botka Lászlót az önkormányzati választáson. 

Főnökéről, Kiss-Rigó László megyés püspökről köztudott, hogy bejáratos Orbán Viktorhoz. Rajong a fociért is, külön helyet tartanak fenn neki a felcsúti Pancho Aréna VIP-páholyában.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.