A NAV zárolta a Fidesz-közeli Vahl Rezső vagyonát

Cége nem jelentette be alkalmazottait. Vahl építette korábban a vadasparki csalásgyanús játszóteret is.

Szabó Dániel
2016. 12. 01. 22:09
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Zár alá vették a Fideszhez több szálon köthető Vahl Rezső vagyonát, aki két trafikot is nyert három éve Szegeden. A férfi dohányboltjait üzemeltető cége, a Traficum Bt. is szerepel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal friss be nem jelentett alkalmazottat foglalkoztató adózókat összesítő nyilvános listáján, írja a Délmagyar.

A Traficum Bt.-t 2013 májusában alapították, friss vállalkozásként nyerte el a koncessziós jogokat. Ez még most is Vahl résztulajdonában van, februárig az ügyvezető is ő volt. Az Opten céginformációs adatbázis szerint áprilisban vették zár alá.

Vahlt a lap azért nemcsak a trafikozás miatt nevezi Fidesz-közelinek: a Traficumban üzlettársa Cseri László, Gyimesi László korábbi szegedi Fidesz-elnök egykori személyi titkára. Cseri három dohányboltot nyert egy másik cégével, ez ugyanarra a címre, az IKV-székházba van bejelentve, mint Vahl vállalkozása. Itt, a félemelet 6-7.-ben bérelt irodát a Titan Project’s House Kft., amelynek szintén Vahl Rezső volt az ügyvezetője és tulajdonosa – tavaly márciusig. A Titan adta ki a Szóda nevű helyi lapot a választás előtt, amely Botka László szocialista politikust támadta.  Ez a vállalkozás építette 2013-ban 185 millió forint uniós támogatásból a Szegedi Vadaspark játszóterét és fejlesztette interaktív tájékoztató rendszerét. A Titan ellen költségvetési csalás gyanúja miatt nyomoz tavaly óta a Csalás Elleni Európai Hivatal (OLAF) és a NAV Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatósága, mert a gyanú szerint offshore cég közbeiktatásával mostak pénzt, emlékeztet a portál. 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.