Állami gigahitelből fejleszthetnek Tiborczék luxusszállót

Jóval grandiózusabb tervbe illeszkedhet a Mahart-ügylet.

MNO
2016. 12. 07. 14:26
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nemcsak a Mahart-házat, hanem az azt körülölelő teljes tömböt megszerezte egy Szivek Norberthez és Tiborcz Istvánhoz köthető cégcsoport. A Vörösmarty térrel összeérő épületegyüttest ötcsillagos óriásszállóvá fejleszthetik az állami Eximbank 15 és a Gránit 2 milliárdjából – írja a Válasz.hu.

Mint írják, a csütörtöki Heti Válaszban szó lesz arról, hogy a Mahart-ügylet valójában egy jóval grandiózusabb tervbe illeszkedik. „A Szivek Norbert magánstábjából »kiemelt« Lingvai Brigitta ugyanis nemcsak azt a céget (Viona Kft.) vezeti, amelyen keresztül Tiborcz Istvánék főtulajdonosok lettek a Pesti Vigadó melletti épületben, hanem azt is (Dorottya Investment Zrt.), amelyik a Mahart-házat közrefogó, háromnegyed tömbnyi palotaegyüttest birtokolja. E nagyobb házrész fejlesztéséhez (melybe a korábbi tulajdonos ötcsillagos Marriott-szállót tervezett) az Eximbank nyújt ötvenmillió eurós, azaz bő 15 milliárd forintos keretösszegű álomhitelt” – teszik hozzá

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.