Az LMP Ádert kéri, hogy ne írja alá a lex Paks II.-t

Csúszásban van a bővítés, ezért törvényt hoztak, hogy engedélyek nélkül is elkezdődhessen a beruházás.

MNO
2016. 12. 06. 16:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kedden jelentette be Szél Bernadett, a Lehet Más a Politika társelnöke, hogy Áder János köztársasági elnöktől azt kéri pártjával, ne írja alá az atomtörvény módosítását. Ebben ugyanis olyan tételek szerepelnek, melyek teljesen szembemennek a józan ésszel a politikus szerint. Ha az államfő mégsem küldené vissza a törvényt, az LMP az Alkotmánybírósághoz fordulna, írja az Index.

Szél például azt kifogásolja, hogy a jogszabály szerint a jövőben az Országos Atomenergia Hivatal (OAH) engedélyeitől eltérhetnek, de egy kormány rendelettel fellebbezési lehetőség nélkül felülbírálhatja a hatóság döntését. Az építési engedéllyel pedig meg sem kell várni a telephely engedélyezését.

„Újabb jogalkotási torzszülöttet alkotott a fideszes kormánytöbbség: mostantól olyan atomtörvényünk van, amely engedély nélkül is lehetővé teszi az atomerőmű-építés elkezdését, illetve a hatósági engedélyek politikai döntéssel való felülírását. Az LMP a köztársasági elnökhöz fordul a nukleáris biztonságot súlyosan veszélyeztető döntés miatt” – idézi a politikust az Index. A portál arra is emlékeztet, hogy az atomtörvény módosítását a parlamenti pártok közül csak az LMP szavazta le. 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.