Balog Zoltán lesz az új köztársasági elnök?

Áder János nem forszírozza a folytatást, és Orbán is váltana.

MNO
2016. 12. 08. 12:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Áder János már nem vállal el egy újabb ciklust köztársasági elnökként, és Orbán Viktor sem támogatná a folytatást, ezért 2017-ben új államfője lehet az országnak– értesült az Atv.hu. Eleve Áder csak egy ciklusra tervezett, ez megkönnyíti a váltást a székben.

Hivatalosan nem, de lényegében eldőlt, hogy Balog Zoltán lehet Áder utóda az államfői székben – írja egy magas rangú kormányzati politikus szavaira hivatkozva a portál. Személyét illetően csak az okozhatott bizonytalanságot, hogy református és nem katolikus, pedig a rendszerváltás utáni államfők mindegyike az utóbbi felekezetből került ki.

A központi figura itt is természetesen Orbán Viktor, aki korábban már fejtegette, hogyha református a miniszterelnök, akkor vajon jó ötlet-e, ha a köztársasági elnök is az.

A formális államfői posztért mindenesetre nincs nagy tülekedés, így nagy az esélye annak, hogy 2017májusában Orbán Viktor Balog Zoltánt jelöli majd az államfői posztra. Ez viszont a kormány átalakítását is magával hozná, hiszen új vezetőt kellene kinevezni az Emberi Erőforrások Minisztériuma élére.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.