Bodnár Zoltán otthagyja Fodor Gábor törpepártját

A párt gazdasági szakértője felhagy a politizálással, és a magánszektorban folytatja pályáját.

Szabó Dániel
2016. 12. 02. 9:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bodnár Zoltán, a Magyar Liberális Párt korábbi gazdasági szakembere és 2014-es főpolgármester-jelöltje felhagy a politizálással – írja közleményében Fodor Gábor pártja.

A Magyar Nemzeti Bank korábbi alelnöke és az Eximbank egykori vezérigazgatója a magánszektorban folytatja pályáját. „Hálásak vagyunk kivételes szakmai munkájáért, amellyel hozzájárult a Liberálisok gazdasági programjának elkészítéséhez” – írta búcsúztatójában az MLP.

A párt úgy véli, hogy Bodnár szereplései minden kormányellenes szavazónak hiányozni fognak. Bár hivatásos politikusként visszavonult, a jövőben is számítanak szakértelmére és tanácsaira.

Bodnár 1958-ban született Salgótarjánban. Az ELTE-n szerzett jogi diplomát, majd 1987-ben kandidátus lett. 1989 februárjától októberéig a Magyar Szocialista Munkáspárt Központi Bizottságának szakértője volt. A jegybank alelnökeként 1991 és 1993, valamint 1995 és 1997 között dolgozott, Surányi György vezetése alatt. Dolgozott a CIB Banknál, a  Nemzeti Autópálya Rt.-nél, a Konzumbanknál, és tagja volt a Malév igazgatóságának is. A 2014-es fővárosi önkormányzati választáson a szavazatok 2,1 százalékát szerezte meg.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.