Egészségügyi törvény: tanulmányozzák Áder indoklását

Később döntenek a módosításról.

MTI
2016. 12. 03. 15:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szaktárca ezt arra reagálva közölte az MTI-vel, hogy az államfő pénteken megfontolásra visszaküldte a parlamentnek a törvényt azzal, hogy nem megfelelő szintűek az egészségügyi államigazgatási szerv (OGYÉI) ellenőrzési jogosítványaihoz kapcsolódó garanciális elemek.

Az Emmi szerint céljuk az, hogy a törvény a legmegfelelőbb módon szolgálhassa a gyógyszerészek befolyástól mentes szakmai tevékenységét és javítsa az ágazatban az átláthatóságot.

Mint ismeretes, a módosítás szerint az egészségügyi államigazgatási szerv bizonyos jogszabályok betartásának ellenőrzése során bármely helyszínt átkutathat, oda önhatalmúlag, a tulajdonos vagy az ott tartózkodók akarata ellenére beléphet, lezárt helyiséget felnyithat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.