Emelik a honvédségi dolgozók juttatásait

Komoly tárgyalásokat folytattak a honvédségi érdekképviseleti szervekkel.

MTI
2016. 12. 02. 12:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Simicskó István elmondta: a honvédségi érdekképviseleti szervekkel komoly tárgyalásokat folytattak. Céljuk az volt, hogy az idei megállapodással megoldásokat kínáljanak a katonáknak és tervezhetővé, kiszámíthatóvá tegyék a katonák jövőjét.

A honvédelmi miniszter azt is bejelentette, hogy karácsony előtt a teljes honvédségi állománynak egységesen nettó 42 ezer forintnyi utalványt adnak. Ez mintegy 25 ezer embert érint – mondta, megjegyezve: az elmúlt tíz évben nem részesültek ilyen mértékű év végi juttatásban a honvédség dolgozói.

Simicskó István felidézte továbbá, hogy a már megkezdett illetményemelést folytatva januártól ismét 5 százalékkal emelkednek a honvédségi illetmények. Mindemellett emlékeztetett arra is, hogy a már bejelentett döntésük nyomán a legénységi állomány illetményeit is emelik.

A honvédelmi miniszter a szakszervezeti vezetők, valamint az állomány előtt nyilatkozva azt is elmondta, hogy a Honvéd Egészségpénztár károsultjainak megsegítésén már dolgoznak.

Erről már a parlamenti döntés is megszületett – idézte fel Simicskó István.

A honvédségi dolgozók jövő évi béren kívüli juttatásairól szóló megállapodást valamennyi honvédségi érdekképviseleti szerv vezetője üdvözölte.

A szakszervezeti vezetők kiemelték, hogy hosszú, mintegy fél éven át tartó tárgyalássorozat eredménye a mostani megállapodás. Elmondták, hogy ez a második olyan év, amikor a megállapodás valós emelést jelent az állomány béren kívüli juttatásaiban. Része továbbá, hogy a honvédelmi tárca továbbra is biztosítja az állomány önkéntes nyugdíjpénztári tagságát.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.