Feltámasztják a Zala folyó holtágát

Park is épül majd a víz körül.

MTI
2016. 12. 01. 15:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A zalaegerszegi vasúti fővonal, valamint a belső tehermentesítő út között, a történelmi városmagtól északra található területet keletről a Kaszaházi híd, nyugatról pedig a Malom utca határolja. Ezen a területen található a városi sportcentrum, a Göcseji Falumúzeum, valamint a Magyar Olaj- és Gázipari Múzeum.

A holtág 1500 méteres szakaszának élővé tételéhez a Zalából vezetik át a vizet az évekkel ezelőtti vasútépítéskor kialakított frissítővíz-csatornán keresztül. A holtág vize a Vizsla-patakkal egyesülve jut majd vissza a folyóba.

Az újonnan létrejövő vízfolyás mentén kerékpározható gyalogösvényt, valamint vendéglátóegységekkel, pihenőpadokkal, játszóeszközökkel ellátott városi rekreációs parkot alakítanak ki.

A területi operatív programból finanszírozott projekt tervezett költsége bruttó 350 millió forint.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.