Késnek a fizetések a Heim Pál-kórházban

Tizenhét éve mindig időben érkezett a fizetés, most viszont nem volt fedezetük a novemberi béreknek.

MNO
2016. 12. 06. 21:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Technikai okokra hivatkoztak, nyilván elromlott az Enter gomb” – így számolt be az RTL Klub híradójának a Heim Pál-kórház egyik aneszteziológusasszisztense, Lápossy Árpád, aki már péntek óta várja a fizetését.

Lápossy a Magyarországi Munkavállalók Szociális és Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének helyi elnöke, aki elmondta, hogy ugyan az ellátóhelynek a munka törvénykönyve szerint a hónap 10-éig van ideje fizetni, a helyzet így is kellemetlen. Egyrészről az alacsony fizetésű kórházi dolgozóknak így nehezebb befizetni a számlákat vagy megvenni a BKV-bérleteket is. Másrészről legalább tizenhét éve mindig időben érkezett a fizetésük, a kiadásaikat is ehhez igazították, és karácsony előtt sokan készültek már a bevásárlásokra.

A kórház a tévécsatorna megkeresésére elmondta, hogy a pénz szerinte csak 48 órát késik. Megoldást kínáltak a dolgozóknak: fizetési előleget vehetnek fel a számlákra.

Az RTL megkereste a fizetést folyósító Magyar Államkincstárat is (cikkünkben korábban az Állami Számvevőszék szerepelt, a hibáért elnézést kérünk - szerk.), ahol azt mondták, hogy pénteken még nem volt fedezetük a novemberi munkabéreknek, de hétfőn meglett. Hamarosan tehát megkaphatják pénzüket a dolgozók.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.