Két településen tartanak időközi választást

Csarnótán polgármestert, Barnagon pedig a településvezető mellett képviselőket is választanak.

MTI
2016. 12. 04. 9:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A dél-baranyai Csarnótán azért kell polgármester-választást rendezni, mert a település korábbi vezetője lemondott tisztségéről. A polgármesteri posztért három független jelölt indul, valamint egy a Magyar Munkáspárt színeiben. A település választói névjegyzékében valamivel több mint százan szerepelnek.

A Veszprém megyei Barnagon azért lesz időközi választás, mert a képviselő-testület szeptember elsején feloszlatta magát. A polgármesteri posztért két független jelölt indul, a négy képviselői helyre pedig kilenc független jelölt pályázik. A választói névjegyzékben több mint száz választópolgár szerepel.

Vasárnap egy időközi települési nemzetiségi választást is terveztek: a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Kunhegyesen települési roma nemzetiségi képviselőket választottak volna, a voksolás azonban jelöltek hiányában elmarad, így a településen legközelebb csak 2019-ben lehet cigány nemzetiségi önkormányzatot alakítani.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.