Körúti robbantás: a gyanúsított tagadja, hogy ő tette

P. László ezenkívül nem mond semmit a hatóságoknak.

MNO
2016. 12. 07. 7:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azért nem tesz vallomást P. László, a Teréz körúti robbantás gyanúsítottja, mert nincs mondanivalója, mivel állítása szerint nem ő követte el a bűncselekményt – írja a Magyar Idők.

„Nem ő követte el a terhére rótt bűncselekményt, így nem is tud róla érdemben nyilatkozni; ha nincs miről vallomást tennie, akkor csak egyet tehet, hallgat. Ő egyébként azt mondta: kérdezhetik a nyomozó ügyészek, ám olyanról nem tud beszámolni, amiről nincs tudomása” – mondta a lapnak Brunner Tamás, a férfi ügyvédje, aki szerint a Központi Nyomozó Főügyészségnek annál több bizonyítéka lehet a tettesre vonatkozóan, mint amennyit a védence elé tárt. „Kérdés persze, hogy a feltételezett bizonyítékok terhelők-e védencemre vagy sem” – fejtegette.

Megjegyezte azt is, védence ellen nincs közvetlen bizonyíték, de a közvetettek meglétét – például hogy P. László IP-címéről rendelték meg a pokolgép indítására használt kapunyitó távirányítót, a bombaszállításra használt zsák maradványain az ő DNS-e van – nem cáfolta.

A férfi ártatlanságában apja is hisz, aki kéthetente látogathatja fiát.

P. László előzetes letartóztatása február 21-ig tart.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.